Aktuality
   Čo je Natura 2000
   Legislatíva
   Hodnotenie vplyvov
   Lokality Natura 2000
   Metodiky
   Monitoring
   Reporting
   Manažment
   Publikácie a dokumenty
   Kontakty
   Prihlásenie
   Záznamy k § 28
   Vyhlásenia (deklarácie)

 
Popis lokalityMapa lokality
Názov:Palanta
Kód územia:SKUEV0737
Kraj:Košický kraj
Rozloha:758,626 ha
Správca územia:Správa NP Slovenský kras
Katastrálne územia :Drienovec, Háj, Turňa nad Bodvou
Vyhlasovací predpis:Výnos Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky č. 3/2004-5.1 zo 14. júla 2004

Biotopy, ktoré sú predmetom ochrany
5130 Porasty borievky obyčajnej
9180 Lipovo-javorové sutinové lesy
6110 Pionierske porasty na plytkých karbonátových a bázických substrátoch zväzu Alysso-Sedion albi
9110 Kyslomilné bukové lesy
40A0 Xerotermné kroviny
6210 Suchomilné travinnobylinné a krovinové porasty na vápnitom podloží (*dôležité stanovištia Orchideaceae)
9130 Bukové a jedľové kvetnaté lesy
8210 Karbonátové skalné steny a svahy so štrbinovou vegetáciou
9150 Vápnomilné bukové lesy
91H0 Teplomilné panónske dubové lesy
6190 Dealpínske travinnobylinné porasty
6240 Subpanónske travinnobylinné porasty


Druhy, ktoré sú predmetom ochrany
hadinec červenýEchium russicum
kosatec bezlistý uhorskýIris aphylla ssp. hungarica
Netopier brvitýMyotis emarginatus
Netopier obyčajnýMyotis myotis
Netopier ostrouchýMyotis blythii
Netopier pobrežnýMyotis dasycneme
Netopier sťahovavýMiniopterus schreibersii
Netopier veľký alebo netopier blythovMyotis blythii
Netopier veľký alebo netopier blythovMyotis myotis
peniažtek slovenskýThlaspi jankae
Podkovár južnýRhinolophus euryale
Podkovár malýRhinolophus hipposideros
Podkovár veľkýRhinolophus ferrumequinum
poniklec veľkokvetýPulsatilla grandis
rumenica turnianskaOnosma tornensis
Rys ostrovidLynx lynx
Uchaňa čiernaBarbastella barbastellus
Vlk dravýCanis lupus


Navrhované menežmentové opatrenia


Činnosti, ktoré môžu mať negatívny vplyv na ciele ochrany mimo chráneného územia


Stránka je optimalizovaná pre Mozilla Firefox 2 / Internet Explorer 6
© 2019 Štátna ochrana prírody SR